Veelgestelde vragen

Overzicht van veelgestelde vragen:

Kan ik via Wikiwijsleermiddelenplein leermiddelen, proefexemplaren of zichtzendingen bestellen?
Waar kan ik materialen inzien?
Hoe werkt het zoeken op trefwoord?
Hoe maak ik via Leermiddelenplein een vergelijkingstabel?
Suggesties voor verbetering?

Kan ik via Wikiwijsleermiddelenplein leermiddelen, proefexemplaren of zichtzendingen bestellen?

Nee, het is niet mogelijk om via Wikiwijsleermiddelenplein bij SLO of Kennisnet materialen te bestellen. De website geeft informatie, maar om leermiddelen, proefexemplaren of zichtzendingen te bestellen kun je je richten tot de betreffende uitgever. De contactgegevens van de uitgever worden bij elk leermiddel getoond.

^

Waar kan ik materialen inzien?

Materialen inzien kan bij mediatheken van schoolbegeleidingsdiensten en mediatheken van lerarenopleidingen verbonden aan hogescholen.

^

Hoe werkt het zoeken op trefwoord?

Indien je zoekt op trefwoord worden de volgende ‘velden’ doorzocht:

  • titel van de methode en de onderdelen
  • samenvatting van de methode
  • uitgebreide beschrijving van of ervaring met de methode
  • vakken die aan de methode zijn toegekend
  • trefwoorden die aan de methode zijn toegekend

Hoe werkt het zoekmechanisme?

  • Typ je slechts één woord in het venster ‘trefwoord’ dan worden alle bovengenoemde velden doorzocht op het voorkomen van dit woord. Als je alléén binnen de titel wilt zoeken kun je de optie ‘trefwoord alléén binnen titel’ aanvinken.
  • Typ je meer dan één woord dan worden alle methodes gevonden waarin de betreffende woorden in willekeurige volgorde voorkomen in één of meer van de bovengenoemde velden. Er wordt dus gezocht op individuele woorden. Wil je op een exacte combinatie van woorden zoeken dan moeten deze tussen dubbele aanhalingstekens worden gezet. Bijvoorbeeld: “de 50 vensters uit de Canon”.
  • Als je twijfels hebt over de spellingswijze dan is het mogelijk één of meer tekens door een * te vervangen. Bijvoorbeeld: ele*triciteit.
  • Je kunt het zoekvenster ‘trefwoord’ ook gebruiken om te zoeken op ISBN.

^

Hoe maak ik via Wikiwijsleermiddelenplein een vergelijkingstabel?

Methodes zijn eenvoudig in een vergelijkingstabel te zetten. Dit gaat als volgt:

Zoek twee of meer methodes die met elkaar vergeleken moet worden. Klik op  ‘Voeg toe aan vergelijking’ om een methode te selecteren. Je ziet dat de geselecteerde methode verschijnt in de marge rechts naast het zoekresultaat.

Klik vervolgens op de knop ‘Nu vergelijken’ en de vergelijkingstabel met de geselecteerde methodes komt tevoorschijn.

Veelgestelde vragen_afb1b

Boven in de kolommen zie je de namen van de geselecteerde methoden. In de rijen staan de aspecten waarop de geselecteerde methoden worden vergeleken.

Je kunt zowel rijen als kolommen in- of uitschakelen om een compactere of juist meer uitgebreide weergave van de tabel te bewerkstelligen. Uitschakelen van kolommen/rijen kan door op het wit/rode kruisje te klikken. Inschakelen van rijen is mogelijk via de optie ‘Criteria aanpassen’ rechtsboven in het scherm.

Desgewenst kun je de tabel printen of naar een Excel-tabel exporteren.

^

Suggesties voor verbetering?

Heb je suggesties om Wikiwijsleermiddelenplein te verbeteren? Wij horen het graag! Mail, bel of schrijf ons! leermiddelenplein@slo.nl, tel: 053 4840 667, Postbus 2041, 7500 CA Enschede
Mis je informatie of is informatie over gevonden leermiddelen niet correct of verouderd? Maak dan gebruik van het formulier ‘Meld fout/omissie’. Wij zullen dan moeite doen om de fout/omissie zo snel mogelijk te herstellen. Het formulier ‘Meld fout/omissie’ staat op de gegevenspagina (detailpagina) van het leermiddel.

^