Overzichtspagina

Overzicht

Type

contentdatabase

Doelgroep(en)

VMBO-B 1-4
VMBO-G 1-4
VMBO-K 1-4
VMBO-T 1-4
H 1-5
V 1-6

Vak(ken)

economie

Links

Kennisbank economie

Uitgever / Besteladres

Open Universiteit
Postbus 2960
6401 DL HEERLEN
https://www.ou.nl/web/look
look@ou.nl
045-5762961Samenvatting

Website met een verzameling uitgewerkte lesvoorbeelden, vakinhoudelijke cursussen en een glossarium op het gebied van economie voor het voortgezet onderwijs.
Het onderdeel vakdidactiek is een verzameling casussen over verschillende onderwerpen (bijvoorbeeld werkloosheid). Een casus bestaat uit een introductie, een beschrijving van de doelen zoals die vastgelegd zijn in de kerndoelen en examenprogramma's, de te verwachten problemen met het betreffende onderwerp, een aantal voorbeelduitwerkingen die gebruikt kunnen worden in een les en een didactische verantwoording.
Het tweede onderdeel is een begrippenlijst. Per begrip zijn naast de definitie o.a. ook de gerelateerde begrippen en de van toepassing zijnde theorie aangegeven. Het laatste onderdeel bestaat uit verdiepende vakinhoud.
De kennisbank is bedoeld om de beginnende leraar een helpende hand te bieden bij het voorbereiden van de lessen. De informatie is niet alleen gericht op leraren economie, ook leraren die in het kader van vakverbreding kennis moeten hebben van economie kunnen de kennisbank gebruiken.
Het materiaal is niet te downloaden via internet explorer.

Onderdelen

TitelDoelgroepenJaarPrijsISBN
Kennisbank economieMeer informatieVMBO-BKGT 1-4 H 1-5 V 1-620070,00
Beschrijving

Hieronder vindt u een objectieve beschrijving van dit leermiddel, gemaakt door leerplanontwikkelaars van SLO.

Meer weten? Kijk op: http://www.slo.nl/organisatie/kenniscentrum/leermiddelenplein/beschrijven/Ervaring

Hieronder vindt u één of meerdere ervaringen met dit leermiddel, beschreven door leraren. De ervaringen worden door SLO verzameld.

Meer weten of zelf een ervaring over dit leermiddel schrijven? Kijk op: http://www.slo.nl/organisatie/kenniscentrum/leermiddelenplein/ervaringen/Analyse

Hieronder vindt u één of meerdere analyses van dit leermiddel, uitgevoerd door leerplanontwikkelaars van SLO.

Meer weten? Kijk op: http://www.slo.nl/organisatie/kenniscentrum/leermiddelenplein/longlist/Laat uw reactie en/of beoordeling achter:CAPTCHA image sould be here
Verstuur

Beoordeling:Vandaag